5 Mituri despre albirea dinților! – partea I

5 Mituri despre albirea dinților! – partea I

Un set perfect de dinți albi este o parte importantă al oricărui machiaj ireproșabil și poate schimba complet aspectul unei persoane. Un set impecabil de dinți albi fulgeră când zâmbești, face o impresie buna nu doar social, ci îmbunătățește, de asemenea, încrederea în sine și imaginea.

Majoritatea persoanelor cred că albirea dinților dăunează smalțului, dar această idee nu este în întregime adevărată, spun experții. Medicul stomatolog Ather Wani spune: „Materialul folosit în prezent pentru operațiunile de albire a dinților este bine realizat, astfel încât să nu cauzeze daune semnificative asupra smalțului.”

În timp ce procedura de albire este una dintre cele mai populare tratamente cosmetice, există diverse mituri care o înconjoară. Iată câteva astfel de idei preconcepute enumerate de medicii stomatologi …

Mitul 1: Sensibilizează dinții
Realitatea:
În timpul procesului de albire, dinții pot deveni temporar sensibili pentru anumiți pacienți care au deja precedente în ceea ce privește sensibilitatea dentară. Cu toate acestea, stomatologii pot folosi diferite geluri care împiedică manifestarea sensibilității în timpul și după tratament.

Uneori, poate apărea sensibilitate, dar amploarea acesteia variază de la persoană la persoană. Cu toate acestea, de cele mai multe ori durează timp de 24 până la 48 ore. De asemenea, medicul dentist va prescrie un gel de desensibilizare sau apă de gură, care va duce la îndepărtarea acesteia.

După procedură, trebuie să urmați instrucțiunile pe care medicul dentist le va menționa în cazul dvs. Nu trebuiesc luate ca atare, deoarece, pe termen lung se pot dovedi a fi dăunătoare sănătății dentare în general.

Mitul 2: Afectează smalțul
Realitatea:
Tratamentele pentru albirea dinților sunt absolut sigure și nu afectează smalțul acestora, cu excepția cazului în care sunt folosite proporții greșite în timpul tratamentului.

Dr Kakade spune, „Studiile științifice au arătat că utilizarea de peroxid pentru albirea dinților este atât extrem de eficient cât și sigur. Industria dentară a folosit această substanță de peste 20 de ani, timp în care au avut loc multe progrese, ceea ce face gelul pentru albire absolut sigur în ceea ce privește schimbările sau deteriorarea structurii dinților; acesta are doar efectul de a face dinții mai albi si mai strălucitori.”

(va urma)

Sursa: Times of India

Citește și: 5 Mituri despre albirea dinților! – partea a-II-a

Lasă un Răspuns