5 alimente despre care nu știai că îţi afectează dinţii

5 alimente despre care nu știai că îţi afectează dinţii

E bine să consumi alimente sănătoase, dar ştiai că unele dintre ele, pot face mult rău dinţilor? Iată care sunt acele alimente care îţi strică dinţii dacă le consumi foarte frecvent și nu folosești metodele de curățare a dinților pentru îndepărtarea rapidă a resturilor.

Dressing-ul din salate  face rău dinţilor

Poate că ceea ce intră în compoziția unei salate pare a fi extrem de sănătos dacă ne gândim la uleiul de măsline, oțetul natural de mere, etc. De fapt, dressingul dintr-o salată poate dăuna serios smalţului, prin natura sa acidă, fie că este vorba despre oțetul de mere, fie că avem în vedere sucul natural de lămâie. Dacă salata conşine şi roşii, acide la rândul lor, iată toate ingredientele care pot duce la apariția unor carii mici, care se vor dezvolta în timp.

Pâinea albă distruge smalţul dinţilor

Pâinea albă nu este bună nici pentru siluetă, dar sigur nu ştiai că afectează foarte mult dinţii. Pâinea albă conţine tot felul de substanțe chimice sau aditivi (agenţi de albire chimică, agenţi de stabilizare, etc), pe lângă sare şi, de cele mai multe ori, chiar zahăr. Unele tipuri de pâine albă (chifle şi alte asemenea specialităţi) pot conţine şi îndulcitori, E-uri şi alte chimicale care sunt extrem de aderente pe smalțul dinților și afectează structura acestuia.

Merele provoacă carii

Deşi se numără printre cele mai sănătoase alimente şi cele mai gustoase fructe, merele sunt destul de nocive pentru dinţi, mai ales dacă sunt consumate seara fără a ne mai curăța dinții după aceea.
Aciditatea merelor este foarte ridicată, ceea ce slăbeşte smalţul şi încurajează apariţia cariilor.

Popcorn la film? Mai bine nu

Floricelele de porumb sunt foarte nocive pentru dinţi, mai ales că toată lumea le consumă recreațional, la un film, în oraş sau ori de câte ori dorim să ne potolim foamea rapid.
Conţin sare şi poate chiar şi zahăr, coloranţi şi arome chimice, dar mai ales, rămân între dinţi şi hrănesc bacteriile cauzatoare de carii.

Jeleurile de fructe şi alte dulciuri fierte

Orice dulciuri pe bază de gelatină, zahăr fiert, sucuri de fructe şi alţi aditivi sunt printre cele mai rele dulciuri pentru dinţi.
Faptul că sunt gelatinoase şi lipicioase le fac să rămână lipite printre dinţi, în locurile greu accesbile chiar şi pentru dentişti.

Sursa: Summer Tomato

 

Lasă un Răspuns